Одну з найстаріших здравниць Херсонщини передадуть в оренду

херсон, аукціон, держмайно
Одна з найстаріших здравниць Херсонщини повинна піти «з молотка». В Регіональному відділенні Фонду держмайна оприлюднено оголошення про аукціон з передачі в оренду на 5 років санаторію «Гопри».

Колись він «гримів» по ​​всій Україні - адже знаходиться на березі озера Соляного в місті Гола Пристань, яке славиться своїми цілющими грязями. Інформує Голос України.

Насичені ледь не всіма елементами таблиці Менделєєва, вони реально допомагають людям з хворобами шкіри, серця і опорно-рухового апарату, нирок і шлунка. Але трудовий колектив санаторію не може за свій рахунок утримувати та оновлювати застарілу інфраструктуру установи, що розкинулася на площі понад 7 тис кв м. Сюди завжди їздили пацієнти з інвалідністю, яким вартість путівок повністю або частково відшкодовувала держава.

Тепер це джерело доходів «міліє» так само, як обміліло і озеро Соляне: наприклад, за даними Херсонської ОДА, в минулому році путівки на санаторно-курортне лікування в краї отримали тільки 245 інвалідів, тоді як потребують них в 10 разів більше - 2 526 чоловік! Тому не дивно, що працівники своїми силами утримання санаторію не тягнуть, а держава його дотувати через путівки або субвенцію не збирається.

Ось і виставили «Гопри» на аукціон. Причому, як пише «Голос України» «зі стартовою ціною всього близько 200 тис грн. Умова одна: зберегти медичний профіль. Але не можна бути впевненим, що хтось такою пропозицією спокуситься. Адже вкласти в модернізацію треба мільйони, а п'ять років оренди - малий термін, щоб «відбити» витрати»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон