Відтепер на Херсонщині щороку святкуватимуть День борщу

Лагута, борщ, фестиваль
Запевнив заступник голови Херсонської облради, лідер партії «НАМ ТУТ ЖИТИ!» Геннадій Лагута на фестивалі борщу, що відбувся минулими вихідними у Великих Копанях.

Вихідні у селі Великі Копані вдалися активними, адже у цьому населеному пункті провели перший День борщу! На гостей заходу очікувала яскрава концертна програма за участі кращих колективів Херсонщини, Миколаївщини, Кіровоградщини, колоритний ярмарок майстрів, оригінальні фотозони та веселі розваги.

Також під час святкування всі присутні мали змогу скуштувати 30 борщів, приготовані за різними рецептами: з грибами, з вишнями, з рибою, журавлиною, калиною та навіть з абрикосами. І звичайно ж, за бажанням гостей господині поділилися своїми авторськими рецептами.

Не обійшлося проведення заходу без допомоги Благодійного Фонду Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!» Представники Фонду оперативно відреагували на прохання організаторів стати спонсорами свята. Тож надали необхідну фінансову допомогу.

«Сьогодні за допомогою інтернету можна приготувати будь-яку страву, натомість ми хочемо, аби у гонитві за іноземними смаколиками наші українські дівчата не забували про український борщ! Ми хочемо передати молодому поколінню найкращі рецепти приготування борщу, аби через декілька років вони також пригощали людей та відзначали це свято. Ми вдячні всім організаторам, зокрема Благодійному Фонду Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!» за те, що підтримали ідею і долучилися до свята», - жителі села Великі Копані


Голова однойменної з Фондом партії Геннадій Лагута наголосив: «Відтепер на Херсонщині щороку святкуватимуть День борщу і це чудово! Борщ –
не просто страва, а справжній бренд нашої країни. До того ж, наші українки розробили чималу кількість авторських рецептів. Ми сподіваємось, що це свято стане не лише яскравим та розважальним, а й пізнавальним для майбутніх господинь! І вже незабаром смачний український борщ куштуватимуть у всьому світі»
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон