В аеропорту Херсон зупинили озброєних хасидів

хасиди, зброя, аеропорт
У групи хасидів, котрі після святкування єврейського нового року в Умані поверталися до Ізраїлю транзитом, в міжнародному аеропорту Херсона виявили шість «стволів» та набої до них.

Під час огляду багажу пасажирів двох рейсів Херсон-Стамбул співробітники служби авіаційної безпеки знайшли цілу колекцію пневматичних пістолетів та куль для їх заряджання, схованих по різних валізах. Причому деякі з них були виготовлені під розмір та оформлення бойової зброї – зокрема, пістолетів Маузер і ТТ.

Такі «іграшки» провозити можна, але тільки в тому випадку, якщо є документи про їх легальне придбання чи окремий дозвіл на перевезення. Проте ні того, ні іншого хасиди пред’явити не змогли, як не змогли пояснити, де саме роздобули зброю.

Директор комунального підприємства «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук у бесіді з кореспондентом «Голосу України» додав: раніше також були випадки, коли в багажі пасажирів виявляли холодну зброю на кшталт кинджалів, бойові патрони, ті ж пневматичні пістолети. Як вигадливо би їх не ховали в багажі, але такі криївки все одно виявляють, «просвічуючи» речі спеціальним рентгенівським апаратом – інтроскопом.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон