На Херсонщині знищують профтехосвіту

Херсонщина, ПТУ, знищення
Білозерське профтехучилище №6 на Херсонщині почало навчання без першокурсників - Навчальний заклад не отримав Держзамовлення.

Профтехучилище №6 цього року мало б відзначити 65 річчя. Сьогодні в цьому навчальному закладі навчаються 98 студентів. Це - єдиний заклад у Білозерці та сусідніх територіальних громадах, який готує фахівців для галузі сільського господарства, говорить директор Олександр Кедровський.

"На цей час настрій не дуже добрий, тому що всі не розуміють, як буде далі, скільки ще ми пропрацюємо, тому що однозначно відповіді, чи буде цей рік повним, також немає. Обіцянки обіцянками, але наскільки вони будуть правдивими, ми не знаємо. Деякі викладачі вже звільнені з роботи, частина переведені на посади обслуговуючого персоналу, але на цей час тримаємо оборону", - розказав Кедровський.



"Перед початком навчального року отримали замовлення великого виробника – агрофірми "Радгосп "Білозерський" на трактористів, слюсарів, зварювальників. Але буду змушений їм повідомити не дуже втішну новину про те, що, можливо, ще цей рік ми їм дамо робітників на практику і на роботу, а вже з наступного такої можливості у нас і у них не буде. Ми повернули документи дітям, звісно, нам було для себе цікаво дізнатися, куди вони підуть.

Частина дітей, десь 30% залишилися вдома, вони не пішли навчатися, частина пішли отримувати професію в межах міста Херсон, тобто далеко вони не поїхали, відповідно, вони змінили професію і чи буде з нього спеціаліст за тією професію, яку він обрав не в силу своїх здібностей, а в силу обставин, тому що аналогічних професій, за якими готуємо ми у Херсоні, немає, це питання", - розказав директор профтехучилища.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон