Херсонці мають унікальну можливість побачити прем'єру документальної стрічки

херсон, прем'єра, голокост
Жителі Херсона та області мають змогу побачити прем'єру документальної стрічки «(Не)Відомий Голокост». Пригадати, або ж дізнатись багато нового про історію України та Херсона.

Голокост – трагічна сторінка історії, як саме розгортаються події, можна побачити в Прем'єрі документальної стрічки «(Не)Відомий Голокост» від творців фільму «Калініндорф» Леся Касьянова та Юрія Капаруліна.

Кінопрем'єра відбудеться 13-го вересня о 12:00 у кіноконцертному залі «Ювілейний». Вхід вільний.

Історичні події 1941 року

19 серпня 1941 року німецькі війська увійшли до Херсона й почався тривалий період окупації міста. Встановлений режим нацисти називали «новим порядком». Він приніс із собою масове насилля, депортації та вбивста окремих категорій населення. Пізніше це явище отримало назву Голокост.

20 серпня, 1941 року до Херсона прибуває 13 членів особливого підрозділу СС на чолі з гауптштурмфюрером Ебергардом Гайнце. Їхньою задачею було скласти список імен євреїв міста, відокремити їх від решти населення в гетто, а згодом — «евакуювати».

Нацисти намагалися приховати сліди своїх злочинів, тому слово «вбити» виключалося з наказів та докладів. У Третьому Рейху склався цілий ряд евфемізмів. У документах про це «делікатне питання» зустрічається словосполучення «особливий підхід», а термін «остаточне вирішення» набуває нового значення: масове знищення всіх євреїв Європи.

Детальну інформацію можна переглянути ТУТ.

Показ відбувається за підтримки міського голови Ігоря Колихаєва, секретарки Херсонської міської ради Галини Лугової, Управління культури Херсонської міської ради та кіноконцертного залу «Ювілейний».
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон