У Херсоні досліджують аварійну школу

Херсон, депутат, дах
Депутат Херсонської міської ради, голова бюджетної комісії Андрій Дмитрієв заліз на дах з аварійним покриттям даху школи № 56, аби особисто з’ясувати стан справ, які змусили цей навчальний заклад припинити навчання у звичному режимі:

- Вчора мною, як депутатом по округу, було проведено виїзд до однієї із найбільших шкіл міста ДНЗ – спеціалізована школа із поглибленим вивченням англійської мови - гімназія № 56, яку з 8 вересня було переведено на дистанційне навчання у зв’язку із аварійним станом покрівлі.


Сказати, що я вражений - це нічого не сказати. Наслідком неякісно виконаних ремонтних робіт стали не тільки тріщини на самій покрівлі, а й пошкодження конструктивних елементів будівлі, що може бути небезпечним для життя дітей.

Хочу нагадати, що капітальний ремонт цієї покрівлі, на який витрачено майже 6 млн. грн. бюджетних коштів, було проведено лише два роки тому. З`ясовувати, хто саме винен в даній ситуації, чи то потурання минулої міської влади, чи то недбалість підрядника, думаю не на часі.


Зараз необхідно приймати швидкі та дієві рішення щодо її усунення, тому, що 1300 учнів на теперішній час, завдяки цій ситуації позбавлені можливості відвідувати школу.

Тож, для вирішення даного питання мною було ініційовано проведення експертизи в найкоротший термін, яке було підтримано міським головою. Лише після отримання експертного висновку ми зможемо зробити висновки, як нам діяти далі, щоб школа запрацювала.

Я дуже сподіваюсь на порядність підрядної організації, яка не буде чекати примусового виконання робіт і після отримання експертного висновку виконає свої гарантійні зобов’язання!

Окремо хочу зазначити, що у школі працювала оперативно-слідча група, яка також вивчала стан покрівлі, надасть свої висновки та, сподіваюсь, притягне до відповідальності винних.

Ситуацію триматиму на особистому контролі до остаточного вирішення, - запевнив депутат Андрій ДМИТРІЄВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон