У Херсонському держуніверситеті розкрили секрети театрального мистецтва

ХДУ, театр, мистецтво
У Херсонському державному університеті перетнули екватор мистецьких заходів, що проходять у межах ХХІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Третій день поспіль Наукова бібліотека ХДУ перетворюється на мистецький майданчик.

Студенти та викладачі факультету культури і мистецтв ХДУ, херсонські театрали та поціновувачі мистецтва мали можливість по-новому поглянути та оцінити роль маркетингу у театральній справі. Саме про це йшла мова під час тренінгу «Театральний маркетинг, якщо результат вас все ж цікавить» від театрального блогера, сертифікованого коуча, автора, ведучого порталу та інтернет-спільнот «Театральна риболовля» Сергія Винниченка.

Блогер переконаний, що зустріч буде корисною насамперед для молоді. Адже театру потрібні нові люди з незаангажованим свіжим поглядом, які є в Instsgram, TikTok – сьогодні це головний інструмент спілкування та маркетингу.

У ході тренінгу учасникам запропонували розподілитися на декілька команд. Кожна з яких мала запропонувати конкретні інструменти просування діяльності театрів чи мистецьких закладів.

На думку спікера, в українському театральному просторі тема маркетингу не достатньо розвинена. «Для мене постає питання: чому театр не використовує інструменти маркетингу? Насправді їх не так то й багато, просто потрібно в них розібратися. Адже їх можна використовувати для промоції вистави, для того, аби зробити театр цікавим для людей», – коментує Сергій Винниченко.

Так, сама театральна вистава є продуктом, який можна й треба просувати. Насамперед, за словами коуча, потрібно визначити цільову аудиторію, адаптуватися до її мови; використовувати тренди та різноманітні колаборації. Тоді до театральних глядацьких зал повертатимуться люди. Більш того, глядачі матимуть можливість порівнювати та обирати ту виставу, яка буде їм до вподоби.

Також під час спілкування з командою Пресцентру ХДУ Сергій Винниченко поділився декількома театральними секретами. Наприклад, як розпізнати «справжню» виставу. Він рекомендує під час перегляду вистави заплющити очі, якщо нічого не змінилося – тоді це не вистава. «У вас має з’явитися непереборне бажання відкрити очі і побачити – що ж відбувається на сцені. Адже актор – майстер простої фізичної дії, а не слова. І ви цю дію маєте бачити й відчувати! Якщо актор не діє на сцені – це не вистава!», – розповідає Сергій Винниченко.

Паралельно в університеті проходило ще декілька мистецьких заходів – творча зустріч «Словом та пензлем» з поетом та художником, лауреатом Шевченківської премії Анатолієм Кичинським; презентація книги лірики білоруського письменника та громадського-політичного діяча Володимира Некляєва.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон