У Херсонському державному університеті проводять зустрічі з творчими людьми

студенти, ХДУ, театр
У Науковій бібліотеці Херсонського державного університету продовжується робота освітньої платформи у межах ХХІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Молодь нашого освітнього закладу відвідала презентацію роману, вчилися писати хіти та найкращі п’єси у світі, а також знайомилася з творчістю видатних поетів.

Протягом тижня студенти Херсонського державного університету мають унікальну можливість долучитися до майстер-класів, тренінгів та лекцій від провідних режисерів, сценаристів, хореографів та професійних коучей. Мета – культурний розвиток здобувачів вищої освіти.

Програма заходів другого дня була насиченою та різноманітною. Студенти факультету культури і мистецтв знайомилися з поетичними рядками «Три по сто» від голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василя Кузана.

«Концепція, мені здається, є дуже оригінальною. «Три по сто» – це три розділи по 100 віршів. Хоча асоціації, можливо, викликає не такі. Перший розділ – це римована поезія, класична, другий розділ – це 100 сонетів, а третій – це верлібри і білі вірші», – розповів поет.

Майбутнім діячам мистецтва свою книгу «Чужі гріхи» презентувала письменниця Тетяна П’янкова. Це психологічний роман, в основі якого окреслено переплетіння доль, дивні та страшні події, які тримають увагу читача від першої до останньої сторінки. У 2020 році книга стала номінантом на Всеукраїнській літературно-мистецькій премії ім.М.Коцюбинського («Художня література») та книжковій премії «Еспресо. Вибір читачів 2020» («Література для дорослих»).

Також студенти відвідали майстер-клас «Як написати хіт?» від автора шлягерів «Ти подобаєшся мені», «Ні обіцянок, ні пробачень», «Не йди» Сергія Лазо. На заході студентів факультету культури і мистецтв ознайомили з основними принципами написання музичних композицій, які зможуть стати хітами.

Завершенням став майстер-клас від білоруського драматурга, сценариста, режисера Андрія Курейчика «Як написати найкращу п’єсу в світі?». Спікер зупинився на основних аспектах, які варто враховувати під час створення справжнього витвору мистецтва: етика, ідея, сюжет, жанр, герой.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон