З початку року аудитори Херсонщини відшкодування державі втрат на 31,8 млн грн

Аулит, Херсонщина, бюджет
Протягом восьми місяців 2021 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області виявили порушень, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів, на 114,0 млн грн.

Завдяки здійсненій роботі аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат 31,8 млн грн. Через впровадження об’єктами контролю пропозицій за результатами державних фінансових аудитів отримано додаткового результату (економічний ефект) на суму 38,4 млн грн. Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій та аудитів прийняли 25 управлінських рішень.

До установ, де виявлено бюджетні правопорушення, застосовано чотири фінансові санкції. Зокрема, три у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та в одному випадку ‒ зменшення бюджетних призначень. Окрім того, вісім об’єктів попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства на суму понад 15,3 млн грн.

За недотримання законодавства 51 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності, 7 – до дисциплінарної та 2 осіб – до матеріальної відповідальності.

На розгляд правоохоронним органам передано 25 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 7 досудових розслідувань.

За результатами державних фінансових аудитів виявлено неефективних управлінських дій та ризикових операцій на суму 414,8 млн грн, надано 25 пропозицій, взятих до виконання.

Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон