Аферистка з Херсону заробляла гроші на чужому горі

херсон, шахраї, поліція
До чергової частини відділення поліції по обслуговуванню території Чаплинської територіальної громади звернувся волонтер однієї з благодійних організацій. З собою чоловік привів жінку, яка тримала в руках коробку для збору пожертвувань на лікування хворої дівчинки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як виявилося, громадянка зібрані кошти збиралася витратити на власні потреби. Зараз поліцейські проводять необхідну перевірку за визначенням правової кваліфікації дій правопорушника зі збору коштів.

Як повідомив керівник місцевого відділення поліції Ян Луків, волонтер розповів, що біля одного з магазинів селища зауважив невідому жінку з коробкою для збору грошей на лікування хворої дівчинки. Однак на коробці були вказані не справжні реквізити для надання пожертв шляхом переказу грошей. Тому чоловік запідозрив, що жінка шахрайка і привів її в поліцію. Будь-яких документів, що засвідчують особу у жінки не було. За інформаційними базами поліцейські встановили, що їй 38 років і вона живе в Херсоні.

Жінка зізналася, що приїхала в Чаплинку на автобусі і під прикриттям листівки про збір коштів для хворої дівчини, збирала гроші для себе, адже сама має проблеми зі здоров'ям. Всього за кілька годин селяни пожертвували аферистці близько 1300 гривень.

У присутності поліцейських правопорушниця в приміщенні банку перерахувала ці гроші на справжній рахунок зі збору коштів на лікування дівчини.

За перебування на вулиці під час карантину без документів, що засвідчують особу, щодо жінки було складено адміністративний протокол за ч.1 ст.44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Також проводиться необхідна перевірка щодо визначення правової кваліфікації дій правопорушника зі збору коштів.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон