Фермерам на Херсонщині обіцяють державну підтримку

держава, кошти, аграрії
Цього року в Україні діє урядова програма підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства. Сільгоспвиробники, які працюють в даних сферах, можуть отримати державну фінансову підтримку на безповоротній основі, повідомила в.о. директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ОДА Маргарита Степанова:

“У 2021 році на підтримку агропромислового комплексу в державному бюджеті передбачено 4,5 млрд грн, з яких на підтримку розвитку галузі садівництва, ягідництва та виноградарства - 450 млн грн. З 26 травня при Департаменті працює обласна комісія, яка приймає та опрацьовує документи для компенсації витрат підприємцям”.

Фермери, які бажають взяти участь у програмі, мають звернутися до 15 жовтня до цієї комісії та подати необхідні документи, а саме:
  • заявка на отримання коштів;
  • інформація про пов'язаних осіб;
  • форми актів, зведеної відомості, реєстру;
  • інформація про об’єкти, лінії, техніку, механізми та обладнання, за які одержані кошти, передбачені в державному бюджеті.
Підтримка надається за такими напрямками:
  • Фермерам, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники та хмільники. Вони можуть отримати безповоротну компенсацію на витрати, здійснені протягом 1 жовтня 2020 року - 30 вересня 2021 року;
  • Підприємцям, які займаються переробкою в зазначених сферах. Вони можуть отримати 50% компенсацію.
Голова облдержадміністрації Сергій Козир зазначив, що важливо донести до фермерів інформацію про програми державної підтримки. Адже це може дати значний поштовх для розвитку того чи іншого підприємства, що позитивно позначиться на надходженні податків до бюджету, а також дозволить створити нові робочі місця.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон