На Херсонщині обрано студентського президента і парламент

студреспубліка, вибори, Лазурне
На березі Чорного моря, у Лазурному, з нагоди 30-річчя незалежності України за оргпідтримки Міністерства освіти і науки України відбувся Всеукраїнський фінал XXIII Студреспубліки на тему «Інакша Україна — для Нового світу», під час якого студентські лідери, активна молодь й інтелектуали з усієї України в умовах унікального формату квазідержави «Студентської республіки» обрати свою нову студентську владу — Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України. А також у надзвичайно насиченому режимі дискутували про майбутнє, спільно шукали відповіді на найскладніші проблеми України та світу, повідомляє Херсонська облдержадміністрація.

На фінал ХХІІІ Студреспубліки-2021 (Херсонська обл., сел. Лазурне, ОК «Маяк») зібралися переможці регіональних Студреспублік — Студентські мери та депутати Студентських магістратів, активні студенти, просунута нонконформістська молодь, провідні інтелектуали. Вони представляли різні українські регіони: від Луганщини до Буковини.

На виборах Студентського президента України перемогу виборов Олександр Мамай, студент Полтавського державного медичного університету (Полтавська обл.).

А до Студентського парламенту України-2021/2022 були обрані Ростислав Бабенко (Вінницька обл.), Богдан Жалій (Полтавська обл.), Ірина Жемела (Полтавська обл.), Анастасія Жук (Чернігівська обл.), Данііл Єфімчук (Полтавська обл.), Поліна Компанієць (Чернігівська обл.), Олександр Корольов (Полтавська обл.), Володимир Михайлюк (Чернівецька обл.), Євген Обшитош (Чернівецька обл.), Ярослав Спориш (Полтавська обл.).

Окрім дуже насиченої змістовної програми, учасники фіналу Студреспубліки практично нон-стоп змагалися у близько 20 суб-фестивалях (згідно популярних у молоді різноманітних напрямків суб-культур — «Леся-фест», Фестиваль аматорського відео, Music Live Awards, «Мафія», «Татлін-фест» тощо).

У півфіналі загальнонаціонального конкурсу краси особистості «Перша Леді» найкрасивішою студенткою України було визначено представницю Буковини — студентку Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Надію Савчак.

Як будувати Інакшу Україну, яка б була ефективною в умовах глобальної суперкризи, була здатна розірвати пута занепаду, стати на шлях інновацій, модернізації, суб’єктності та соціальної справедливості? Висновок учасників фіналу Студреспубліки: вільно мислити, натхненно організовувати й управляти, ставити складні завдання і, застосовуючи надзусилля, спираючись на українські сили і в інтересах переважної більшості українських громадян, долати їх.

Новообрану студентську владу України попереду чекає громадянська освіта — стажування та вивчення інтелектуального, творчого, соціально-економічного, державно-політичного досвіду людства й України, а головне — боротьба за студентські та загальногромадянські права.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон