У Херсонському держуніверситеті перевірили готовність до нового навчального року

ХДУ, новий навчальний рік
Протягом двох днів, з 2 по 3 вересня, у Херсонському державному університеті проходить перевірка готовності структурних підрозділів до нового навчального року. Спеціально створена комісія проаналізувала чи готові факультети проводити заняття на належному рівні.

Зазначимо, що подібний огляд матеріально-технічної бази проходить в університеті кожного року на виконання вимог Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2019 № 1669. Її мета – перевірити готовність структурних підрозділів університету до нового 2021/2022 навчального року задля забезпечення належних умов освітнього процесу відповідно до чинного законодавства України.

Напередодні ректор ХДУ Олександр Співаковський підписав відповідний наказ по університету, де були визначені критерії перевірки й склад комісії.

«Для того, аби університет й надалі злагоджено розвивався необхідно розуміти на якому етапі ми знаходимося. А вже потім робити відповідні кроки й покращувати нашу інфраструктуру. Сьогодні наша головна задача – забезпечити у Херсонському державному університеті якісні умови для надання освітніх послуг», – коментує ректор ХДУ Олександр Співаковський.

До складу комісії з перевірки готовності структурних підрозділів університету увійшли: голова комісії – ректор Олександр Співаковський; заступники голови комісії – перший проректор Сергій Омельчук та проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник; члени комісії – проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова, проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір. проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов, головний інженер Олександр Співак, керівниця навчального відділу Вікторія Яценко, керівник адміністративно-господарської частини Володимир Шорнік та інші.

У перший день комісія оглянула матеріально-технічне забезпечення 7 факультетів – фізичного виховання та спорту; комп’ютерних наук, фізики та математики; культури і мистецтв, медичного; біології, географії та екології, педагогічного, бізнесу та права. А також відділ міжнародних ініціатив та проєктної діяльності.

Комісія здійснювала перевірку згідно з графіком за такими критеріями:
– готовність приміщень до роботи в новому навчальному році;
– готовність до занять навчальних кабінетів, аудиторій, лабораторій, майстерень, спортзалів і спортмайданчиків, басейну, студентського містечка, стан меблів, обладнання тощо;
– забезпечення безпеки життєдіяльності та охорони праці учасників освітнього процесу (наявність відповідних інструкцій і журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності, правил безпеки й пам'яток тощо);
– стан освітлення та електромереж;
– виконання правил пожежної безпеки;
– наявність і стан протипожежного обладнання;
– наявність і технічний стан вогнегасників;
– наявність і технічний стан інженерних комунікацій: водопостачання, газопостачання, каналізації;
– стан системи опалення та центральної вентиляції;
– санітарний стан приміщень.

Наступний крок – створення відповідного реєстру того, що потрібно зробити для удосконалення інфраструктури університету.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон