У Херсоні покарали жінку за спробу контрабанди культурних цінностей

Херсон, контрабанда, суд
Херсонський міський суд виніс вирок за замах на контрабанду культурних цінностей. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 10 серпня поточного року.

Громадянка України передала працівнику «Укрпошти» для надсилання до Польщі заклеєну картонну коробку. Але за правилами міжнародні відправлення надаються співробітникам пошти відкритими, щоб їх можна було перевірити.

У митній декларації в описі відправлення жінка вказала «окуляри 1 шт., шкатулка, 200 г., помада 200 г., пудра 100 г.», приховавши від митного контролю культурні цінності. Згодом представники СБУ відкрили коробку і виявили 79 старовинних монет і археологічні предмети у кількості 19 штук.

За висновком Інституту Бокаріуса, йдеться про археологічну колекцію монет і археологічних предметів часів Золотої Орди і Кримського ханства (ХІV-ХVІІ ст.), які належать до культурних цінностей, що мають історичне та наукове значення.

Більшу частину цих предметів обвинувачена купила в Херсоні наприкінці березня цього року і мала намір продати громадянину Польщі. При вивезенні закордон старовинних предметів потрібно отримувати дозвіл Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей.

Жінка уклала угоду про визнання винуватості. Їй призначили 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання з випробувальним строком 1 рік. Предмети старовини конфіскуються на користь держави.

За матеріалами "ІРС-Херсон"
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон