У Херсоні пам'ять про загиблих воїнів АТО вшанували забігом

память, забіг, загиблі в АТО
Сьогодні, 28 серпня до Дня Пам’яті Захисників України, херсонці долучилися до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

На заході вшанували пам'ять героїв з Херсонщини хвилиною мовчання.

Забіг на п’ять та два кілометри стартував від ККЗ Ювілейний та відбувся у історичному парку «Херсонська Фортеця».


Довідка:
Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Це – щорічна акція, яку у 2018 році започаткував батько загиблого героя, «кіборга» Олексія Дурмасенка.

Захід традиційно відбувається напередодні Дня пам’яті захисників України 29 серпня. Акція «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – це можливість пробігти дистанцію за захисників, які загинули в АТО/ООС, подякувати та підтримати родини героїв, об’єднати ветеранів та діючих військовослужбовців, волонтерів, молодь та всіх небайдужих українців навколо цінностей державності, незалежності, вшанування пам’яті героїв.

Кожен учасник має змогу пробігти обрану ним дистанцію у 2, 5 або 10 кілометрів із закріпленим на футболці ім’ям знайомого або незнайомого воїна, який віддав життя за Україну.

Олена САВІНА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон