Найбільше солодке диво Херсонщини

Херсонщина, кавуни, фестиваль
Солодким дивом на Херсонщині називають наш фірмовий бренд – херсонський кавун. Цього року найбільший кавун заважив 37,7 кілограмів.

Зважування кавунів та динь відбулося в рамках ХVІІІ Всеукраїнський фестиваль «Український кавун – солодке диво», який відбувся 21 серпня у м. Гола Пристань на Херсонщині.

На захід завітав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський та депутат обласної ради Олександр Книга.

«Сподіваюсь, що сьогоднішній фестиваль дасть черговий поштовх для розвитку Півдня України», – відзначив Олександр Самойленко та подякував організаторам за підтримку та популяризацію місцевого продукту.


У рамках заходу на гостей чекали цікаві розваги та майстер-класи, в тому числі майстер-клас з різьблення на кавунах, виставка кавун-карвінга. І, звичайно ж, дегустація найрізноманітніших сортів смугастого від виробників з усієї Херсонщини.

Традиційно на фестивалі визначили найбільший кавун, вага якого у цьому році становить 37,7 кг. Обрали і найбільшу диню, яка заважила 7,1 кг.

Цьогорічний кавуновий фестиваль вкотре довів, що традиційним центром виробництва баштанних культур є саме Херсонська область.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон