Новий формат співпраці поліції з громадами Херсонщини

Херсонщина, поліція, Прокудін
Вчора,16 серпня, під час наради в Херсонській ОДА, начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін презентував в новий проект в режимі відеоконференції з головами всіх 49 територіальних громад Херсонщини.

Олександр Прокудін розповів про завдання та цілі проєкту, запевнив голів ТГ, що поліцейський офіцер громади буде опікуватися потребами місцевого населення та підтримувати з ним постійний контакт, щоденно забезпечуватиме порядок на своїй території, буде своєчасно реагувати на звернення громадян та запобігати вчиненню правопорушень.

- Проєкт є новим форматом у нашій роботі. Він передбачає тісну взаємодію поліцейського з територіальною громадою, орієнтований на надання громадянам якісних поліцейських послуг та сприятиме вирішенню проблем і потреб громадян, безпека яких є одним із найголовніших пріоритетів для комфортного розвитку та життєдіяльності людей. Жителі громад зможуть швидко вирішувати всі безпекові питання на місці, - зазначив очільник поліції області Олександр Прокудін.

Керівник поліцейського відомства області наголосив на важливості спільної роботи поліції та місцевої влади, спільна діяльність яких буде побудована на принципах відкритості, співпраці, довіри та безпеки. В рамках проєкту об’єднані територіальні громади мають укласти Меморандум про співпрацю з поліцією. А поліцейський, який нестиме службу на їх територіях, пройде відповідне навчання у рамках міжнародної програми.

Олександр Прокудін презентував присутнім успішний досвід Олешківської та Хрестівської територіальних громад, де проєкт вже позачергово стартував, а інші громади уже готуються до нього.

Спеціально для перевірки готовності ТГ до участі у проєкті, з 16 по 20 серпня буде проводитися онлайн-тестування за вказаним посиланням https://otg.police.gov.ua, після проходження якого місцева влада знатиме свою готовність до впровадження проєкту. Адже вони мають взяти на себе виділення службового приміщення для поліцейського, оргтехніки та, за можливостями, службового автомобіля.

- Для наглядної агітації роботи проєкту у наших громадах ми залучили діючих поліцейських офіцерів громад із Запорізької області, які проведуть презентаційну роботу серед жителів Херсонської області. Ми можемо з «перших вуст» дізнатися про особливості роботи в громадах, про проблеми, з якими стикаються поліцейські та як вони їх вирі. Бажаючі подати анкети на посади ПОГ можуть дізнатися відповіді на практичні питання, як: оснащення службового автомобіля, екіпірування та інше., - зазначив Олександр Прокудін.

Начальник ГУНП висловив сподівання, що якомога більше голів ТГ проявлять зацікавленість у проєкті і будуть готові допомагати поліції у його реалізації, адже безпека в громаді – це спільна справа поліції, місцевої влади та жителів населених пунктів. Також провадження проєкту підтримується й керівництвом обласної влади, про що присутнім головам громад розповів голова облдержадміністрації Сергій Козир.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон