У Херсонському театрі відбувся допрем'єрний показ вистави про переселенців

театр, вистава, переселенці
13 серпня у Херсонському обласному академічному музично - драматичному театрі ім.М.Куліша відбувся допрем’єрний показ документальної постдраматичної вистави "6,5". Це вистава - історичні свідчення вимушених переселенців. Режисер-постановник Андрій Май, авторка Лєна Кудаєва.

Постановка відбувається у форматі "сцена на сцені". У залі темрява. Глядачу пропонують 2,5 години реальних свідчень переселенців, розповідає авторка Лєна Кудаєва.

Авторка виставки "6,5" Лєна Кудаєва розказує, що всього у п'єсі вісім героїв. Це різні люди - чоловіки, жінки та літні люди, віком 50 - 60 років. У кожного з них, своя історія. Вони десь схожі, але різні, і кожен з героїв справляється по-своєму.

"Переселенці - не зручний прошарок населення, вони наче є, наче нема, і добре, що є такі люди як Андрій Май, який зголосився подати це на широкий загал", - говорить авторка.

Лєна Кудаєва також переселенка, корінна донеччанка нині живе у Краматорську. Їх спільна творча з Андрієм Маєм історія розпочалась у лютому цього року.

Режисер - постановник вистави Андрій Май розказує, що познайомився з Лєною ,коли був у Краматорську.

"Я проводив ворк - шоп. Лєна ж обрала тему - зміни місця життя, коли почалась війна і люди почали виїжджати", - каже Андрій.

Для авторки це був перший літературний досвід. Назву обрали символічну. Адже на той момент війна в Україні тривала шість із половиною років. Роботу над самою постановкою Андрій Май розпочав у квітні. До цього говорить працювалось не менш цікаво.

"Я задоволений тим шляхом, який ми пройшли. В нас була експедиційна поїздка на адмінмежу з Кримом у село Преображенка. Тоді там знаходилась 79-та окрема десантно - штурмова бригада, яка була майже повністю вбита на Донеччині. Ми багато спілкувались з людьми, дізнавались їх історії", - розповідає режисер вистави Андрій Май.

У виставі взяли участь народні та заслужені артисти України, артисти драми, оркестру та балету.

Документальна постдраматична вистава "6,5" присвячена 30-річчю Незалежності України.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон