В Херсоні стало більше на дві Матері - героїні

Почесну відзнаку «Мати-героїня» вручили нещодавно одразу двом чарівним жінкам та турботливим матусям у Дніпровському районі міста Херсона

Не тільки народити дітей, а виховати їх порядними людьми, громадянами та патріотами своєї держави – це, безперечно, варто відзначення. У виконавчому комітеті Дніпровської районної у м. Херсоні ради дві чарівні жінки, мешканки Дніпровського району, отримали державну нагороду України «Мати-героїня».

Квіти та почесну відзнаку «Мати-героїня» прекрасним жінкам — трудівницям, турботливим матусям та люблячим бабусям Валентині Юхимівні Плаксі та Галині Семенівні Саніній — вручив голова районної ради Анатолій Толокнов.

З теплими словами подяки та пошани за виховання дітей звернулася до нагороджених керуюча справами (секретар) виконкому Наталія Драчук: «Ми надзвичайно вдячні Вам за Ваш жіночий героїзм. Наше суспільство, особливо у теперішній час непорозуміння та розбрату, потребує, як ніколи, таких прикладів служіння ближньому, любові, підтримки та злагоди. І вміння, незважаючи на труднощі, не втрачати віри, надії та любові!»

Життя наших героїнь не просте, проте серед буденних турбот надавала їм сили любов до дітей, до своєї родини. Галина Семенівна Саніна біля тридцяти років пропрацювала на херсонських підприємствах побутового обслуговування. Паралельно із сумлінною працею всі свої зусилля вона спрямувала на виховання п'яти доньок, які зростали та виховувались в домашньому теплі, материнській турботі, дружбі та взаємопідтримці, і тепер самі є турботливими матусями. Надійною опорою всього її життя був чоловік, Леонід Іванович.

Валентина Юхимівна Плакса пропрацювала понад тридцять років на підприємствах торгівлі. Також виховала п'ять дівчат. Сьогодні Валентина Юхимівна — активна учасниця громадського життя району: входить до складу органу самоорганізації населення – квартального комітету №20, постійно бере участь у акціях з благоустрою території кварталу.

Материнська турбота, сімейний затишок та родинне тепло – це ті цінності, які важливі для кожної людини, незалежно від національності, країни проживання, мови та політичних поглядів. У теперішній важкий час, коли в суспільстві так багато різних думок, часом полярних, щодо сьогодення та майбутнього нашої країни, дві жінки – матері та бабусі, українка і молдаванка, отримали почесну відзнаку України як підтвердження єдності нашої багатонаціональної херсонської громади.

Оксана Гузь,
виконавчий комітетДніпровської
районної у м. Херсоні ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон