Херсонський спортсмен розповів про свою участь в Олімпіаді

спортсмен, олімпіада, Токіо
Андрій Проценко, Заслужений майстер спорту, представляв Україну на олімпіаді в Токіо 2020 у стрибках у висоту. У кар'єрі спортсмена ця олімпіада була третьою. Проте вперше херсонець не потрапив у фінал, тому що не пройшов кваліфікаційний відбір.

Сьогодні Андрій Проценко у залі. Це його звичайне тренування. Розпочав їх одразу по поверненню в Україну. На олімпіаді в Лондоні він був 9-м, у Ріо - 4-м, цього разу у Токіо вперше не потрапив до фіналу.

Учасник Олімпіади 2020 у Токіо Андрій Проценко, говорить, що можливо було його недопрацювання, але і не було гідних умов.

Олімпіаду в Токіо спортсмен запам’ятав гарною організацією та карантинними обмеженнями. За словами Андрія, японці все гарно організували.

"Не вистачало глядачів, але багато спортсменів приходило вболівати, атмосфера була змагальна", - розказує спортсмен.

В Токіо Андрій був 10 днів. Говорить, адаптація була важкою. Докучала спека та зміна часових поясів. Андрію допоміг досвід змагань у Китаї та Кореї.

"Мені допоміг попередній досвід участі. Влада не давала можливості завчасно приїхати, щоб акліматизуватись. Спортсменам було важко, бо змагання відбувались рано, а для нас це глибока ніч", - каже чоловік та додає - "Спека така була неприємна, сонце з тебе все витягувало, трохи дощі полегшили, але скарг на клімат було багато, в мене також".

Андрій говорить, нині - настрій оптимістичний. Налаштований на наступні змагання та олімпіаду у Парижі -2024.

"На цей час ще є кілька стартів, фінал діамантової ліги у вересні, тож не припиняю тренування. Намагаюся виправити помилки у цьому сезоні та показати гарний результат", - розповів учасник Олімпіади у Токіо 2020 Андрій Проценко.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон