Депутати Херсонської міськради розглянули ряд важливих бюджетних питань

Дмитрієв, комісія, міськрада
Сьогодні, 10 серпня, депутати постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку підтримали ряд важливих для міста питань.

Одне із основних – внесення змін до бюджету Херсонської міської територіальної громади за результатами його перевиконання за 7 місяців.

Протягом засідання депутати підтримали наступні питання:
  • виділення коштів на придбання у лізинг трьох одиниць техніки для здійснення механізованого прибирання території міста;
  • виділення коштів на реконструкцію спортивного майданчика в парку Херсонська Фортеця, що поблизу екіпажу Херсонського морського фахового коледжу ХДМА;
  • виділення коштів на благоустрій міста, зокрема на зняття шару ґрунту над прибордюрною смугою;
  • виділення коштів на реконструкцію дитячого майданчику, розташованого у сквері по проспекту Текстильників (площа ім. Т.Г. Шевченка);
  • збільшення видатків на реконструкцію Потьомкінського скверу.
Слід зазначити, що депутати надали рекомендації профільним органам виконавчого комітету міської ради щодо дотримання концепції єдиного архітектурного стилю вулиці Суворова та Потьомкінського скверу, адже як зазначає депутатка міської ради Ольга Співакіна, треба здійснювати реконструкцію в рамках історичного ареалу.

Також члени комісії підтримали фінансування ремонтів спортивних майданчиків херсонських гімназій №1 та № 3 та встановлення огорожі й відновлення асфальтного покриття на подвір’ї Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 53 Херсонської міської ради.

Як зазначив голова комісії Андрій Дмітрієв, завтра заплановано проведення позачергової сесії міської ради, яка необхідна, у першу чергу, задля дофінансування міських комунальних підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, зокрема в опалювальний сезон, виділення коштів для погашення заборгованості МКП Херсонтеплоенерго за використану електроенергію, виділення коштів МКП «Херсонелектротранс» на виплату заробітної плати.

Крім цього, члени комісії підтримали фінансування хімічної боротьби з амброзією. Як зазначив заступник міського голови Володимир Пепель, хімічна обробка сприятиме зменшенню кількості ділянок карантинних бур’янів у наступному сезоні.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон