На Херсонщині люди незадоволенi відключенням електрики

електроенергія, відключення, літо
На території Каланчацької територіальної громади протягом літа відбувається ремонт та заміна електроопор. Жителі громади говорять – незадоволені графіком відключення електрики.

Наталія Бурда – мати чотирьох дітей, тримає 21 теля та 5 дорослих корів. Говорить – через постійне відключення електрики важко доїти корів і неможливо зберігати молоко.

"Молоко в нас псується. Ми не знаємо, що робити. Телят випасаємо самі. Своїми силами намагаємося годувати. Зараз у мене 21 голова молодняка. 5 корів випасаються на полі. Маслозавод не приймає молоко. Доводиться молоком годувати котів, собак", - розказує Наталя Бурда.

Жінка говорить, через відсутність електрики майже щодня втрачає 2-3 тисячі гривень, через те, що не може здати молоко, яке псується у теплі.

Жителька Каланчака Тетяна Юрченко говорить, що під час ремонтних робіт не дотримуються графіку відключення електрики.

"Планові роботи з 9-ї ранку до 22-ї вечора при таких температурах. Можете собі уявити, що це відбувається?! Лікарня без електропостачання, маслозавод, Укртелеком так само. Виключають то на годину, то навпаки на цілий день. Хаотично, не можна підлаштуватись. У нас сільський район. Люди виживають шляхом домашнього господарства: птиця, корови. У жінки ціла морозилка бройлерів здохла", - говорить Тетяна Юрченко.

Оксана Буганова приїхала з курортних Хорлів. Розповідає – через постійну відсутність електроенергії не можуть надавати якісні послуги туристам.

"Приїжджають люди, зібрали гроші, ми не можемо їм дати нормальні послуги. Без електрики немає води, інтернету, їсти не приготуєш", - розповідає Оксана Буганова.

Селищна голова Каланчака Світлана Фоміна говорить, днями має зібратись робоча група, щоб розв'язувати проблему, адже у громаді неодноразово люди перекривали дороги.

"Це почалося, мабуть, з травня. Але поступово - в селах. І от у Хорлах, курортна зона – немає світла, телефонного зв`язку, телевізора. Хто залишиться? А це наш туристичний збір, наші податки", - каже селищна голова.

Виконуючий обов`язки директора з експлуатації електричних мереж Херсонобленерго Віталій Мануйленко говорить, що наразі це аварійні відключення.

"Їх було не так багато. Це коли був буревій, дощ, град. А все інше - це пов'язано з виконанням інвестпрограми. У нас зараз триває реконструкція, заміна електроопор, дротів, ізоляторів тощо. Тому і відбуваються ці відключення. З 9-ї до 18-ї працюють підрядники з Житомира. До 18-го серпня триватимуть роботи", - розказав Віталій Мануйленко.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон