У Херсоні офіційно відкрили оновлений офіс міжнародної компанії DataArt

Херсон, відкриття, DataArt
У 2007 році компанія створила центр розробки програмного забезпечення на базі Херсонського державного університету.

З того часу випускники та студенти ХДУ становлять майже 30% працівників місцевого офісу DataArt - компанії , в якій наразі працює більш ніж 4,5 тис. співробітників в більш ніж десяти країнах.

Окрім цього, між компанією та університетом побудовані міцні дружні та ділові стосунки: в них багато спільних освітніх, благодійних та комерційних проєктів.

Сьогодні ж продакшн DataArt вже з власним офісом, який знаходиться за адресою: м.Херсон, вул. Університетська, 31. Тут є все для комфортної роботи: сучасні робочі місця, кімнати відпочинку, спортзал, конференц-зал, простора кухня.



Працівники компанії отримують офіційну зарплатню, яка стартує від 400 доларів (це для студентів-початківців, а далі все залежить від масштабності проєктів) та забезпечені соціальним пакетом.

«Нарешті для молоді нашого міста відкрилась можливість бути частиною дружньої компанії DataArt. Це може стати першим кроком для того, аби ІТ-спеціалісти залишалися тут, а успішні світові компанії відкривали свої представництва. У нас є для цього усі передумови – успішний, креативний, професіональний, молодий людський капітал», – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко у рамках візиту до херсонського офісу.

Участь в урочистостях взяв особисто Євген Голанд – президент і засновник DataArt, який відзначив інвестиційну привабливість України та високий професіоналізм херсонських програмістів: «Сьогодні українські розробники – прославлені на весь світ і дуже цінуються. Тому ми зацікавлені, аби в нашій компанії були спеціалісти такого високого класу. До того ж, серед усіх європейських країн сьогодні Україна найбільш приваблива для створення інтелектуального продукту».

За словами першого заступника голови облради – керівника виконавчого апарату Юрія Соболевського, влада зробить все можливе, аби інвестиційна привабливість України продовжувала зростати: «Зокрема, за ініціативи Президента України розпочалося впровадження «інвестиційних нянь» і обласна рада готова виконувати ці функції. Ми відкриті для спілкування з бізнесом і допомагати їм у вирішенні проблемних питань. Ми за чудовий інвестиційний клімат у регіоні».

У ході виконання проєктів фахівці херсонського DataArt співпрацюють з програмістами з інших країн та беруть участь у розробках всесвітньо відомих проєктів, але через політику конфіденційності їх не можна розголошувати.

«Херсонщина – це не лише зерно і кавуни (тобто сільське господарство), а це й сектор, де створюється інтелектуальний продукт. Тому у Херсонщини є всі можливості стати сучасним ІТ-містом», – резюмував ректор Херсонського державного університету, депутат обласної ради Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон