Рада ветеранів Херсонського держуніверситету переїхала у нове просторе приміщення

рада, ветерани, ХДУ
У Херсонському державному університеті вже багато років поспіль активно функціонує Рада ветеранів. Цьогоріч за всебічного сприяння ректорату нашого освітнього закладу, ректора Олександра Співаковського та деканеси факультету психології, історії та соціології Ірини Шапошникової організація отримала нове просторе робоче приміщення.

У травні цього року за пропозицією учасника бойових дій, почесного голови Ради ветеранів ХДУ, провідного фахівця з питань цивільного захисту університету Віктора Сокура, який протягом 18 років очолював ветеранську організацію, Раду ветеранів ХДУ очолив професор кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та соціології, активіст Херсонської обласної ради ветеранів Афганістану Сергій Костючков. Цю пропозицію було підтримано на зборах ветеранської організації закладу. Віктор Сокур наразі є почесним головою Ради ветеранів, адже є безцінний досвід роботи та підтримка ветеранського руху.

«Перша видатна подія, у якій я взяв участь в якості голови Ради ветеранів університету, і яка закарбувалася в моїй пам’яті – вітання зі 100-річним ювілеєм нашого шановного викладача – Павла Кіндратовича Параскевича. Це велика честь – спілкуватися з людиною, яка має такий багатий життєвий досвід та повагу серед учнів, жителів нашого міста», – розповідає Сергій Костючков.

Нині голова Ради ветеранів проводить патріотично-виховну та меморіально-пошукову діяльність в межах міста та області, поглиблює роботу з ветеранами та активно співпрацює з міською та обласною радами ветеранів.

У планах Сергія Карповича – активне залучення студентської молоді нашого освітнього закладу до роботи в Раді ветеранів. За словами Сергія Костючкова, по-перше, це участь у різноманітних урочистих заходах, де здобувачі освіти зможуть спілкуватися з ветеранами, а також дарувати їм свою підтримку, гарний настрій та відчуття свята. По-друге, голова Ради ветеранів планує залучити студентів спеціальності «Соціальна робота» та «Соціологія» до проходження практики на базі обласної організації ветеранів Афганістану. Також майбутні фахівці можуть допомагати ветеранам не лише Афганістану, а й інших бойових дій, тим самим покращувати свої професійні навички.

«Зі студентами-істориками ми плануємо продовжувати меморіально-пошукову роботу: увічнення пам’яті людей, збір оповідей про війну. Адже в Херсоні, на жаль, вже залишилося не так багато особистостей, які брали участь у Другій світовій війні, тож кожна сповідь та факт – унікальні та важливі. Крім того, цікаві свідчення учасників інших збройних конфліктів. Це наша історія та пам'ять, які ми маємо зберігати», – поділився голова Ради Сергій Костючков.

Цьогоріч для Ради ветеранів ХДУ сталася визначна подія – за всебічної підтримки та сприяння ректора Олександра Співаковського, деканеси факультету психології, історії та соціології Ірини Шапошникової, Первинної профспілкової організації ХДУ, музейно-архівного центру та всіх зацікавлених Рада отримала просторе робоче приміщення, де планується проведення зустрічей, нарад та прийомів ветеранів. Зараз триває його облаштування.

Голова Ради ветеранів ХДУ Сергій Костючков зазначає, що організація готова до співпраці та буде вдячна всілякій підтримці.

Рада ветеранів ХДУ знаходиться в навчальному корпусі № 5 на 4 поверсі, кабінет 403.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон