Херсонські студенти презентували модні новинки

У Херсонському національному технічному університеті відбувся модний показ та виставка фешн-фото. Влаштували його студенти кафедри «Дизайн» та Центр креативної творчості «Бумідей».

Захід одночасно став звітом спеціалізації «Дизайн одягу та текстилю» за 2013 навчальний рік. Подібні покази вже стали традиційними для херсонських студентів. Молоді дизайнери під час них мали змогу продемонструвати всю свою фантазію, а фотографи – зафіксувати цей момент.

«Ми організовуємо звітні покази моделей щороку, - розповідає доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри «Дизайн» ХНТУ Олена Чепелюк. – Не лише для того, щоб оцінити об'єм робіт, виконаний студентами. Головна наша мета - заявити громадськості Херсона нові імена перспективних дизайнерів одягу. Студенти під час організації такого шоу вчаться презентувати свої роботи, спілкуватися з моделями, проявляють себе не тільки як дизайнери, але і як стилісти. Вони виступають моделями, розробляють дизайн декорацій, афіші та запрошення».

Гості показу мали змогу оцінити різноманітні авторські аксесуари, в'язані, джинсові сукні, сукні зі складною конструкцією, костюми з нестандартних матеріалів, та сукні, створені в напрямку «шеббі-шик».

Крім показу колекцій модного одягу, молоді херсонські дизайнери влаштували ще й виставку фешн-фотографії. В експозиції були представлені знімки, на яких відображено різноманітні ідеї студентів. Обов'язковою вимогою для творчих робіт, презентованих на виставці, стало зображення костюмів, розроблених студентами кафедри «Дизайн». Виставка буде діяти декілька тижнів, тож всі бажаючі можуть ознайомитися з експозицією.

Колекції одягу були підготовлені Христиною Черчатою, Анастасією Паперною, Ганною Голубєвою, Іриною Якущенко, Валерієм Черненко, Людмилою Дуляницькою та іншими студентами. Самі ці прізвища херсонцям необхідно запам'ятати. Адже ці молоді, юні, креативні та сповненні енергії, поки що студенти, вже торують собі шлях до великої моди. Можливо, через кілька років на їхніх моделей вже чекатимуть подіуми Лондона, Нью-Йорка та Парижа.

Олена Донча

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон