На Херсонщині стало менше кiз та овець

Херсонщина, худоба, Георгієв
Динаміка до зменшення поголів’я спостерігається не лише серед корів. Кількість овець та кіз в Херсонській області нажаль теж не збільшується.

За даними Державної служби статистики, станом на 1 липня в Херсонській області налічувалось 34 тис 600 голів козлів і баранів. Минулого року ця цифра була на 6 тисяч більшою.

Тварин стає менше як у приватних домоволодіннях, так і у спеціалізованих господарствах. Так, на фермах Херсонщини перебуває 10 тисяч 400 овець та кіз. Минулого року їх було на 10% більше. На приватних подвір’ях цих тварин нарахували 24 тис 200 голів. У 2020 році ця цифра була більшою майже на 20%.

До речі, у Херсонській області, за попередніми розрахунками, планують залучити 5,1 млн. грн спеціальної бюджетної дотації на утримання кіз, козематок, овець. Гроші будуть розподілені серед дев'яти суб'єктів господарювання в межах виділених асигнувань.

Сергій ГЕОРГІЄВ

P.S. Обнадійливим виключенням з сумної статистики скорочення поголів’я кіз на Херсонщині є успішний розвиток господарства «Агробізнес», що розташоване в селі Мар’янівка Каховського району. Тут зростає стадо елітних кіз і виготовляють кращий козиний сир!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон