У Херсоні відбудеться Міжнародна художня виставка

Херсон, художня виставка, відкриття
З 2 по 15 серпня 2021 року в Херсоні у виставковій залі Спілки Художників України (проспект Ушакова 30/1) з 11-00 до 19-00 відбудеться Міжнародна художня виставка «Мистецтво Чжень Шань Жень» (Істина Доброта Терпіння). Урочисте відкриття відбудеться 3 серпня о 12-00

В експозицію включені репродукції 12 художників з Австралії, Канади, Китаю, США, Таїланду, Тайваню і Японії – всього 40 картин. В основному, оригінали картин виконані олією на полотні в стилі «New Renaissance» (Нове Відродження), кілька творів – тушшю на шовку в традиційному китайському стилі.

Сюжети картин свідчать про пошуки справжнього призначення людського життя, про витоки добра і зла. Твори мистецтва тут не просто картини – це інструмент, за допомогою якого художники можуть висловити правду.

Автори переконані, що в залежності від ідеї, якою вони керуються при створенні картини, від їх внутрішнього стану, живопис наповнюється силою, здатною будити його сильну або слабку сторону. Тому, внутрішній зміст картин – це заклик, імпульс до співчуття, терпіння, прагнення до краси людської душі, що робить ці твори мистецтва дуже цінними.

У різні періоди свого життя художники познайомилися з Фалунь Дафа (Фалуньгун) - стародавній системою морального і фізичного вдосконалення людини і її принципами
Істина Доброта Терпіння. Ставши на шлях вдосконалення, вони поліпшили своє духовне і фізичний стан. Це допомогло їм розширити сприйняття навколишнього світу і знайти відповідь на одвічне питання про вище призначення життя і мистецтва.

Художників цих робіт об'єднала одна спільна ідея: за допомогою мистецтва показати яке прекрасне життя, якщо слідувати її високим принципам Істина Доброта Терпіння. Як повна протилежність цьому, в картинах зображується жорстоке переслідування послідовників Фалунь Дафа, яке розгорнув комуністичний режим в Китаї з липня 1999 року. Невигадані герої картин, які відстоюють ці принципи, вражають своєю силою духу, стійкістю і неймовірною мужністю.

Багато художників на собі випробували страждання тюремних катівень, пройшли всі жахи переслідування за свої переконання. Ми сподіваємося, що виставка сприятиме відродженню духовного стану суспільства, і впевнені, що ці картини здатні пробудити в людях їх добру сторону.

Виставка експонується з 2005 року, на сьогодні об'їхала понад 100 країн, експонувалася більше 1000 разів. В Україні виставка проходить з 2009 року, в містах: Київ, Дніпро, Одеса, Харків, Львів, Краматорськ, Маріуполь, Миколаїв, Запоріжжя, Рівне, Вінниця, Херсон.

Тел. для довідок: 050 351-25-44
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон