До Херсонського держуніверситету вступає молодь з окупованого півострова

Крим, навчання, ХДУ
Випускники шкіл в окупованому Криму, попри всі штучні перешкоди й виставлені путінським режимом загорожі на адміністративному кордоні, зберегли бажання навчатися у вишах сусідньої Херсонщини.

Так, документи до вступу в Херсонський державний університет через освітній центр «Крим-Україна» цього літа вже подали двоє молодих мешканців півострова. І не тільки подали, а й достроково здали іспити, вступивши на перший курс факультету української, іноземної філології та журналістики ХДУ.

Їх особисті дані не розголошують, аби родини студентів, котрі живуть на анексованому півострові, не зазнали тиску та погроз. А от зроблений ними вибір місця навчання в «альма-матер» можуть тільки вітати.

- Число першокурсників нашого вишу мешканці Криму поповнюють щороку. Нинішня вступна кампанія виключенням не стала. І це радує, — каже ректор Херсонського державного університету, професор Олександр Співаковський.

- Наявність таких студентів переконливо доводить, що хлопці та дівчата на тимчасово окупованій території бачать своє майбутнє в незалежній та вільній Україні. А отже, ми рухаємося в правильному напрямі.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон