На Херсонщині знову відклали розмінування затонулого корабля

Херсонщина, розмінування, Яновський
Знову відклали завершення робіт з розмінування есмінця «Фрунзе», який затонув на Херсонщині із вантажем боєприпасів біля Тендрівської коси у другу світову війну.

«Зачистити» трюм бойового корабля від мін, гранат та снарядів, та знешкодити їх уже на суходолі планували ще після 15 червня поточного року («Новий день» про це повідомляв). Але не так сталося, як гадалося – судно забезпечення із бійцями Аварійно-рятувального загону ДС НС Херсонщини та необхідним обладнанням для підводних робіт на Тендру досі так і не вирушило.

- На дорогу судна забезпечення з Херсона до Тендри і в зворотній бік потрібно близько двох тонн пального. А в нас такого резерву зараз немає – у період з високою пожежною небезпекою усі резерви витрачаються на щоденні виїзди для гасіння загорянь в екосистемах,- пояснив заступник начальник Головного управління ДС НС у Херсонській області Юрій Гатілов.

- Хоча від того, аби нарешті закінчити розмінування «Фрунзе», ми не відмовилися. Просто черговий виїзд перенесли. Він відбудеться, орієнтовно, ближче до середини серпня.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон