На Херсонщині просять перейменувати курортне село

Хорли, перейменування, Георгієв
Відповідну електронну петицію на адресу Президента країни зареєстрував Андрій Мирошниченко. Дата оприлюднення: 26 липня 2021 року.

«Прошу перейменувати село Хорли (Каланчацького району Херсонської області) на Кайфи через значний туристичний потенціал поселення і більшу відповідність та вагомість нової назви для рекреаційних активностей відвідувачів і відвідувачок курорту», - йдеться у тексті.

Станом на 27 липня петиція вже зібрала 6 підписів із необхідних 25 тисяч. До завершення збору підписів лишилось 92 дні. Підтримати петицію можна за посиланням.

Самі Хорли розташовані на півострові Гіркий Кут, який інколи називають маленьким Кримом. Є кілька версій походження назви села. Перша – коли люди (мореплавці чи кочівники) уперше побачили ці місцини, то їх дуже вразила кількість степового полину, яка нагадувала ковдру. Тому півострів назвали «хар», тобто «сніжний». За другою версією, назва утворилась від тюркського «хорол», що перекладається як житло, намет, табір.

Сергій ГЕОРГІЄВ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон