Нарешті перші херсонські кавуни з баштанів почали потрапляти на прилавки.
Щоправда. Їх вартість не дуже тішить. Наприклад, якщо ви відпочиваєте на узбережжі Чорного моря у Залізному порту, то приготуйтесь викласти за солодку ягоду 28 гривень за кілограм.
Але слід зауважити – щороку сортів «смугастиків» стає все більше. Ба більше – на ринках з’являються сорти, які відверто дивують своїм зовнішнім виглядом і смаковими якостями.
Наприклад, сорт «жовтий місячний». За словами продавців, вони реалізують такі кавуни вже років п’ять. На вигляд вони більше схожі на дині – помаранчеві ззовні з жовтою м’якоттю. І розмір у них набагато скромніший (на фото).
Смак у таких гібридів не такий кавуновий. Більше з нотками манго чи ананасу, навіть лимону. Є й одна перевага – цукру у таких плодах менше, ніж у класичних, червоних, ягід. А от вітамінів точно на рівні.
Щоправда, коштують такі кавуни не дешевше, а інколи й дорожче червоних «колег».
Сергій ГЕОРГІЄВ
Фото автора