На Херсонщині підприємця судом зобов'язали сплатити мільйонні податки

суд, гроші, оборудка
Вражаючий рахунок на 7,8 мільйона гривень херсонському бізнесмену «виставив» суд, пише Голос України.

Цей засновник і директор приватного підприємства імпортував з Росії партії посуду й мийних засобів, які потім перепродавав посередникам. Але гроші за товар ті перераховували не на рахунок підприємства, а на два «паралельні», з яких потім знімалася готівка.

Для цього хитромудрий ділок навіть надав цим посередникам доступ до них через картки Visa. Однак податківці викрили сумнівні фінансові операції майже на 50 мільйонів гривень і зобов’язали торговця посудом сплатити з них 266,6 тисячі гривень військового збору й 5,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Хоча той зробити це добровільно не погодився, стверджуючи, що «альтернативні» рахунки не були його власними. Так справа дійшла до суду, який у першій та апеляційній інстанції директор підприємства програв «із тріском». Рішення про це вже набрало законної сили, тож сплатити державі належне, ще й судові витрати, йому все-таки доведеться, - зазначили у прес-службі ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон