Мер Херсона зібрав для розмови фігурантів "харчового скандалу"

Херсон, харчовий скандал, Колихаєв
Сьогодні, 1 липня міський голова Херсона Ігор Колихаєв виконав обіцяне й об’єднав за столом перемовин учасників «харчового скандалу».

«Соромно, що ми дійшли до того, щоб з’ясовувати стосунки через ЗМІ та фейсбук. В цьому конфлікті винні всі, якщо допустили до такої ганьби. І я дякую всім за те, що здоровий глузд переміг, і ми зараз знайдемо вихід із ситуації, що склалася.

І одразу висловлю свою позицію: мені байдуже, хто які інтереси відстоює, я цілком на боці батьків і дітей, бо сам батько й розумію, що відчули херсонці, коли побачили сюжет зі школи», – розпочав засідання міський голова Ігор Колихаєв.

Отже, за столом переговорів зібралися і висловили свої позиції в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Клим, заступниця начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії Управління Держпродспоживслужби в місті Херсоні Марина Малахова, секретар міської ради Галина Лугова, в.о. заступника міського голови Сергій Циганок, начальниця управління освіти Наталя Журженко та представники ТОВ «Базісторг» (фірми-постачальника продуктів харчування)

Так, Наталя Клим розповіла голові своє бачення ситуації: «Ми спираємося виключно на закон та нормативні акти. Все, що ми робимо – заради того, аби задовольнити потреби й захистити інтереси споживачів, херсонців. Ми, дійсно, писали листи до міської ради, але не знаходили відгуків, на які чекали. Про те, що зріє проблема, попереджали заздалегідь».

На це міський голова відповів, що поважає позицію закону й сам завжди її дотримується: «Проте якщо не складається письмове спілкування, не було б гріха одразу подзвонити та сказати все, що потрібно. В одному місті живемо й людського спілкування ніхто не скасовував. Якщо мої підлеглі не виконували свої функції добре, і Ви це бачили, як керівник керівника ми би зрозуміли швидше. Впевнений, проблему було б вирішено негайно», – зазначив Колихаєв.

Висловила свою думку й Марина Малахова: «Не знаю, на якому етапі між Держпродспоживслужбою та міськрадою зникло взаєморозуміння та співробітництво, але ми, так само як і міський голова, стоїмо виключно на боці містян. Ще наприкінці зими ми почали розмови щодо наведення ладу в сфері шкільного харчування, але чомусь нас перестали чути».

Міський голова нагадав присутнім, що 27 січня за його ініціативи відбулася розширена нарада з представниками Держпродспоживслужби, на якій обговорили всі шляхи до покращення процесу шкільного харчування в місті. А вже 1 лютого вийшло його розпорядження, де було чітко прописано всі етапи співпраці в цьому напрямку.

«Але, на жаль, людський фактор має місце й контроль з боку як колишнього заступника, так і управління освіти був недостатнім. Тому й вжили певних кадрових змін. Сергій Циганок отримав недобрий спадок і взяв на себе сьогодні весь удар. Завдяки йому буде наведено повний лад у цій сфері, я не сумніваюся», – підкреслив Ігор Колихаєв.

Оскільки Держпродспоживслужба наразі не може стверджувати, що має претензії до якості харчових продуктів, які постачає ТОВ «Базісторг», а лише наголошує на неналежних умовах їхнього зберігання, то підприємству буде дозволено привести у відповідність документацію.

Чим, до речі, керівництво ТОВ знехтувало, хоча й отримувало попередження від Держпродспоживслужби. Тому цей контролюючий орган проведе додаткові перевірки й аудит на підприємстві, а на підставі цих результатів винесе остаточний вердикт.

Так, міський голова Ігор Колихаєв застеріг директора фірми-постачальника: якщо до 12 липня вони не отримають всіх необхідних дозволів від контролюючого органу, угоду з ними буде розірвано та оголошено новий тендер. Таке рішення задовольнило всіх учасників переговорного процесу, адже було визнане справедливим щодо до всіх сторін.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон