У Херсоні батьки судились із сином за аліменти

батьки, син, аліменти
До Херсонського міського суду звернулось подружжя. Вони позивались до власного старшого сина і хотіли, аби він щомісяця сплачував їм аліменти - 4000 гривень на двох.

Батько і мати стверджували, що сумлінно виконували свої обов’язки, дитина зростала у любові. Але зараз вони обидва на пенсії, коштів на ліки та спеціальне харчування не вистачає. А син, який працює на судах далекого плавання та має добрий заробіток, не хоче їм матеріально допомагати.

За словами відповідача, його життя було не таким вже й райдужним. Чоловік стверджує, що почав працювати з 4 класу, на полях допомагав збирати врожай. Усі гроші віддавав батькам. І на всіх етапах дорослішання, де б не працював, усю зарплату віддавав матері. Стосовно атмосфери любові, то чоловік стверджує, що молодшого сина батьки любили та балували. А до нього ставились виключно як до засобу заробітку.

Коли чоловік закохався, то батьки не просто були проти обраниці. Вони озвучили ультиматум – новенька трикімнатна квартира, або весілля не буде. Син поїхав на заробітки, усі гроші пересилав на рахунок матері.

Після весілля, батьки вигнали його з дому. І з того часу він проживає разом із тещою та тестем.

У 2016 році чоловік переніс операцію на нирках, в результаті чого потребує проходження регулярних дороговартісних реабілітаційно-відновлювальних процедур. Наразі доходів він немає.

У суді теща розповіла, що свати 17 років тому відмовились від сина та вигнали його з дому. Ба більше – за словами жінки, рідна мати розмахувала зошитом, в якому з дитинства записувала, що зробила для старшого сина. З онукою вони також не спілкуються.

Під час судового засідання з’ясувалось, що у молодшого сина позивачів назбирались борги. І через це вони і вирішили відсудити аліменти у старшого сина.

Вислухавши усі аргументи, суд вирішив: відповідач має довічно сплачувати по 440 гривень щомісяця на утримання батьків. Подібне рішення лишив без змін і Херсонський апеляційний суд.

Олена ПІМЕНОВА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон