На Херсонщині 417 дітей чекають на нові родини

діти, усиновлення, родини
Саме стільки дітей з Херсонської області перебуває в базі Мінсоцполітики. Усі вони очікують на нових, люблячих, матусь та батьків.

Станом на 29 червня 2021 року в базі перебуває 11 299 хлопчиків і дівчаток.

Переважна більшість дітей, які чекають на усиновлення у Херсонській області, старші 10 років. Таких карток у базі 302. А от Максимчику ледь виповнився 1 рік.

Дівчаток у базі – 189, хлопчиків трохи більше – 228. З них 42 дитини з інвалідністю.

До речі, Кабінет міністрів вніс зміни до правил усиновлення дітей, що діють в Україні. Нововведення набудуть чинності тільки після того, як їх схвалить Верховна Рада.

Нові правила дають можливість стати усиновителями людям з інвалідністю, однак для цього їм доведеться спочатку пройти експертизу, яка підтвердить, що недуга усиновителя не завадить йому виконувати батьківські обов'язки. Заборонено всиновлювати дітей тим, чий вік на 45 років вище віку усиновлюваного.

Зі списку потенційних усиновителів виключаються дискредитовані патронатні вихователі та кривдники, які стоять на обліку в Нацполіції. Також не зможуть взяти прийомну дитину особи, які живуть однією сім'єю з людьми з чорного списку усиновителів.

Ще одна важлива зміна - тепер для того, щоб усиновити дитину, бажаючий повинен пройти спеціальні курси та отримати відповідний сертифікат.

Якщо ви готові стати батьками - картки дітей можна переглянути за посиланням.
Олена ПІМЕНОВА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон