У Херсоні ділять землю біля багатоповерхівок

земля, багатоповерхівки, херсон
Мешканці житлових багатоповерхівок обласного центру об'єднали зусилля заради відстоювання прибудинкових територій.

Кондомініуми витрачають від 20 до 36 тисяч гривень щороку для прибирання на таких ділянках сміття, на догляд за зеленими насадженнями тощо, але жодних юридичних прав на них не мають. Це й дає можливість міській владі без згоди ОСББ узгоджувати розміщення тут кіосків, платних автостоянок тощо.

Активісти громадських організацій "Рух розвитку ОСББ Херсона" та "Асоціація будинків Херсона" вважають таку практику неприйнятною. Тож ініціювали звернення до міськради про передачу прибудинкових територій у постійне безплатне користування. Адже хто їх обслуговує, той і має ними розпоряджатися.

Аж ні, на прес-конференції активісти громадських організацій повідомили, що в міськраді погоджуються лише на оформлення документів про передачу ділянок в оренду. А це неприйнятно вже для власників квартир, адже крім витрат на обслуговування (майже півтора мільйона гривень на рік у масштабах обласного центру), додається ще й податок на землю. Тому на оренду погоджуються лише за нульовою ставкою податку, а для цього необхідне окреме рішення сесії. Хоча виносити питання навіть на обговорення депутати не поспішають, повідомляє Голос України.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон