Херсонці отримають "театральний безвіз"

Херсон, театр, вистави
Цьогорічне літо запам’ятається херсонцям не лише спекою та поїздками на морське узбережжя. А й новими театральними подіями.

Так, Херсон уперше стане одним із майданчиків, де свої роботи продемонструють учасники фестивалю театрів «Молоко». Фестиваль із смачною назвою має одеську прописку. Його мета – популяризація українського та україномовного театру.

«Відстань – для слабаків. Так ми подумали і тому цього року фестивальні вистави демонструватимуть у трьох містах: Одесі, Миколаєві та Херсоні. Херсон, без перебільшення, став театральною столицею України. І все завдяки міжнародному театральному фестивалю «Мельпомена Таврії». Цьогоріч на фестивалі «Молоко» заявлені 20 вистав, три з яких зможуть побачити і херсонці.

Окрім вистав, у нас буде працювати і літературна сцена, відбуватимуться кінопокази. До речі, Херсон цьогоріч представлятиме спільний проект Національного театру імені Франка та Херсонського театру імені Куліша «Не плачте за мною ніколи», де головну роль виконує народна артистка України Лариса Кадирова», – розповів директор та художній керівник Одеського культурного центру, а за сумісництвом і один з організаторів фестивалю «Молоко» Михайло Журавель.

За словами генерального директора Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, народного артиста України Олександра Книги, відбувається об’єднання театрального руху в Україні. Такий собі «театральний безвіз». І це особливо цінно після того, як рік фестивальне життя України перебувало на паузі.

Директор та художній керівник Миколаївського художнього академічного російського драматичного театру Артем Свистун каже, що Миколаїв долучився до фестивалю три роки тому. А з херсонським храмом Мельпомени їх поєднують теплі стосунки – уже 15 та 16 червня їх колектив завітає з гастролями до нашого міста. А наші артисти дивуватимуть миколаївців. Загалом, фестиваль театрів «Молоко» триватиме з 2 по 7 липня. Безпосередньо до Херсона він завітає 3,4 та 5 липня.

Що ж побачать херсонці? Отже, увага:

- 3 липня - довгоочікувана прем’єра від театру «Ампулка» - «Чуваки не святкують, або Ukrainian» (режисер – Максим Голенко);

- 4 липня - фантасмагорія «Майстер і Маргарита» Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя (режисер – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк) На сцені глядачі побачать 100 людей!;
- 5 липня - комедійна моновистава «Суперстар» (поєднання пластики та 3D-екранів).

- Про вистави потрібно не говорити, їх треба дивитись. Я трохи переживаю, бо проект із полтавським театром робився кілька років тому. Але мені приємно, що вистава живе, незважаючи на її масштабність. Немає кращої оцінки для режисера, аніж оцінка глядача. Тому я хочу побачити оцінку херсонського глядача для нехерсонського театру. – розповів режисер театру Сергій Павлюк.

Квитки вже у продажу. Тож поспішайте на зустріч театральному літу!

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон