На Херсонщині сподіваються, що дорогу до мелітопольської траси відремонтують

громада, ремонт, траса
Це дорога, яка має значення для Костянтинівської громади, адже вона з’єднує їх із районним і обласним центром – Каховкою та Херсоном.

Ще минулого року почали капітальний ремонт автодороги 0220906, яка з’єднує Костянтинівку з мелітопольською трасою М–14, – вона увійшла до переліку доріг за президентською програмою «Велике будівництво». Ремонт дороги протяжністю в 12,6 км розділили на два етапи: 2020 року планували відремонтувати першу ділянку 6 км, а решту – 2021-го. Згідно з договором, виконати роботи підрядне підприємство зобов’язалось до 31 грудня 2021 року – їх вартість 25,4 млн грн з ПДВ.

Ремонт першої ділянки мав завершитися у вересні 2020-го. Але довго тривали тендерні процедури, роботи переможець торгів – ТОВ “Мего ЛТД” з Вінниці – розпочав пізньої осені. І до кінця року ремонт цієї ділянки не було завершено. До того ж, було зафіксовано порушення технології укладання асфальту та виявлено його невикористані залишки, викинуті в лісосмугу.

Тож капітальний ремонт цієї шестикілометрової ділянки завершували лише нинішнього року – та вже інша підрядна організація. Вона ж облаштовувала зупинкові павільйони та робила розмітку дороги. Тепер від Костянтинівки через село Миколаївку пролягає на перший погляд (якщо не вникати в її якість) гарна дорога – але лише до розгалуження (на Зірку та Антонівку).

Решта дороги, до виїзду на мелітопольську трасу, непроїзна. Але є сподівання, що нинішнього року і цю ділянку дороги таки відремонтують. Вона є в проєкті, наразі відбуваються тендерні процедури. Та що буде далі (адже минулого року тендер теж відбувався у травні) – прогнозувати важко.

Водночас у громаді радіють і такому ремонту. Говорять, що вже й не пам’ятають, коли була така рівна дорога.

На виконання робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах 2021 року передбачено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на загальну суму близько пів мільярда гривень.

Нагадаємо, Державним агентством автомобільних доріг України затверджено перелік на 2021 рік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. До зазначеного переліку увійшло 40 об’єктів. З-поміж них 19 об’єктів капітального ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, в тому числі три мости (а в трьох із зазначених 19 об’єктів роботи розпочато 2020 року). Балансоутримувач автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Херсонській області – ДУ «Місцеві дороги Херсонщини».

Любов РУДЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон