Херсон відправив своїх мистецьких резидентів до Маріуполя

резиденти, Маріуполь, проект
Щойно пройшов уже третій StartUpGogolfest в Маріуполі. Під час фестивалю було створено сквот з п'яти списаних вагонів УЗ, які стоять прямо на березі Азовського моря.

Сквот створювався під кураторством Олександра Никитюка з Вінниці, а взяли участь митці та мисткині з усієї країни, зокрема з Херсона.

"Так оновним співкуратором «Art squat WAGON» виступила Олена Афанасьєва з міста Херсон. ЇЇ кураторський проект «Від моря до моря» показав збірку творів сучасного мистецтва півдня країни пов'язаного з темами моря, заглиблення, побутового сюрреалізма, спальних вагонів в стилі іронічного концептуалізма.

Максим Кільдеров продовжив херсонське представництво масштабним проектом «CОNTEMPORARYй». Художник ковровим методом на чорному тлі розписав, як зовнішню частину вагону разом з вікнами так і внутрішню, створивши тотальний простір авторського бачення та втручання", - відзначив куратор візуальної програми Олександр Никитюк.

Марія МОРОЗ

Більше про StartUpGogolfest
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон