В Олешківській громаді у 20 разів підвищують податки на нерухоме майно

Олешки, громада, нерухоме майно
Депутат Олешківської міської ради Павло Потоцький вважає, що багатьом мешканцям району буде цікава тема підвищення податків на нерухоме майно в Олешківській громаді, рішення з цього приводу буде прийнято на найближчих сесіях міської ради:

- Не хочу вас засмучувати, але податки на нерухоме майно жителів громади зростуть більш ніж у 20 разів!

Ви можете самі у цьому переконатися. На фото нижче податки, які були встановлені щодо нерухомого майна минулим скликанням депутатського корпусу на 2021 рік, а також ті, які плануються встановити на 2022 рік.

Якщо простіше то приведу приклад, якщо взяти ставку оподаткування, яка була прийнята депутатами минулого скликання на 2021 рік вона становила 0,050% за 1 кв.м. від мінімальної заробітної плати.

Тобто наприклад, якщо площа квартири складає 80 кв.м., пільгові квадратні метри за який не сплачується податок становлять 60 кв.м., сплачувати податок треба буде за надлишкові 20 кв.м.

Тепер переходимо до арифметики, беремо мінімальну заробітну плату станом на січня 2021 року, яка становила 6000 грн множимо на 0,050% ставку оподаткування і отримуємо 3 грн за 1 кв.м. Тепер множимо цю суму на 20 надлишкових кв.м. отримуємо суму 60 грн оплати на рік за надлишкову площу нерухомого майна.

За проектом рішення, яке пропонується до прийняття на сесії Олешківської міської ради ставку податку чиновники міської ради мають намір збільшити з 0,050% до 1%.

Після прийняття такого рішення власники нерухомого майна будуть сплачувати таку суму. Як приклад візьмемо ту ж квартиру на 80 кв.м., де як зазначав вище надлишкова площа становить 20 кв.м. З першого грудня 2021 року мінімальна заробітна плата буде становити 6500 грн, множимо її на 1%, отримуємо 65 грн і множимо на 20 кв.м. Отримуємо 1300 грн.

Тепер кожен сам для себе зробить порівняння, мало це чи багато - 2021 рік 60 грн податок на нерухоме майно, а в 2022 році буде 1300 грн.

Це в той час, коли жодних робочих місць чиновники Олешківської міської ради не створили, а навпаки поскорочували. Лише роздули свій штат.

Але кого це хвилює, піднімати податки їм треба, бо тоді ж не буде коштів заробітчанам на їх захмарні зарплати та премії!, - наголошує Павло ПОТОЦЬКИЙ.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон