Студенти ХДУ зустрілися з сучасними українськими письменниками

ХДУ, зустріч, письменники
Сьогодні, 4 червня, студенти та викладачі факультету української та іноземної філології Херсонського державного університету мали унікальну нагоду познайомитися і поспілкуватися із сучасними українськими письменниками, членами ГО «Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу». Творчий захід відбувся у рамках літературного проєкту «Наближення. Зустріч з українськими письменниками».

«Наближення» – це літературний проєкт, у межах якого члени громадської організації «Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу» приїжджають до одного з міст України. Мета візиту – розповісти місцевим книголюбам про сучасну літературу. Для письменників – це можливість краще зрозуміти читацьку аудиторію інших регіонів, а для читачів – наблизитися до сучасної літератури та познайомитися з її творцями.

Привітав поважних гостей та учасників заходу ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він зазначив, що зустрічі з відомими людьми завжди знакові та приємні для спільноти ХДУ. «Наш університет – це майданчик, де молодь має всебічно розвиватися за будь-якими напрямками. Я особисто за освітою математик, займаюся IT.

Але я також маю хист до творчості, видав декілька книжок. І мені завжди приємно відвідувати такі творчі зустрічі, адже такий захід – це, в першу чергу, можливість збагатити один одного спілкуванням», – підкреслив Олександр Співаковський. І подякував організаторам зустрічі – викладачам кафедри української філології та журналістики за приємні моменти спілкування.

Партнери проєкту «Наближення» в Херсоні – управління культури Херсонської міської ради, Херсонський державний університет, Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки та Urban CAD.

До нашого освітнього закладу завітали письменник, журналіст, правозахисник, дослідник та менеджер освітньо-культурних проєктів Алім Алієв; український письменник, музикант та журналіст Павло Коробчук; письменник, журналіст, перекладач Олег Коцарев; письменниця, літературознавчиня, перекладачка Галина Крук; журналістка, кураторка книжкових проєктів та літературних програм Тетяна Терен, а також есеїстка, поетка, журналістка, медіадослідниця Марія Титаренко.

Під час заходу автори розповіли про особистий життєвий та творчий шлях, зачитували фрагменти зі своїх творів, відповідали на запитання аудиторії, а також говорили про сучасну літературу в Україні.

У рамках візиту також заплановано дискусію «Що дасть нам силу?» у Центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки, а також літературні читання в Urban CAD.

Зазначимо, що Український ПЕН є одним із 146 автономних національних ПЕН-центрів, до якого входять письменники, журналісти, науковці, видавці, перекладачі, правозахисники. ПЕН покликаний відстоювати право авторів на свободу слова, сприяти співпраці інтелектуалів з різних країн, а також підтримувати розвиток літератури та промотувати читання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон