На адміністративній межі з окупованим Кримом зупиняють роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чаплинка"

КПВВ, Чаплинка, припинення роботи
З 7 червня він буде закритий на два тижні для проведення ремонтних робіт, повідомляє Голос України.

При цьому інші КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" працюватимуть у звичайному режимі, запевняють в облдержадміністрації.

Незадовільний стан та погана інфраструктура КПВВ "Чаплинка" давно був предметом критики - аж до того, що контрольний пункт в'їзду-виїзду взагалі пропонували закрити через мізерну кількість охочих скористатися його послугами. Так, восени минулого року на брифінгу у тій же Херсонській ОДА заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко говорив про КПВВ "Чаплинка": "Мені здається, його потрібно закривати. На жаль, він у досить поганому, ганебному стані. Будемо відверті, ефективність його там досить сумнівна. Кількість людей, які перетинають цей КПВВ за добу, становить до 30 осіб. Це влітку, а взимку буде ще менше. Тому чи варто нам його утримувати там?".

Під час свого травневого візиту на Херсонщину Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав КПВВ "Каланчак" і "Чонгар". А після цього також підтвердив, що потік транспорту через КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом у цілому зменшується. "Був до 500 машин, а сьогодні до 50", - зауважив глава українського парламенту під час зустрічі з журналістами на КПВВ "Каланчак". Проте оскільки кошти на ремонт КПВВ "Чаплинка" знайшлися, це означає, що його таки вирішили зберегти, аби навантаження на інші два пункти не зростало.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон