Чи працюватимуть цього літа дитячі табори на Херсонщині

Херсонщина, табори, робота
На сьогодні в Херсонській області з 45 пришкільних таборів запрацював лише один дитячий табір, серед позаміських - працюють два.

Яка ситуація з організацією літнього відпочинку дітей на Херсонщині, розповіли заступниця начальника обласного управління освіти Ніна Левенець та очільниця обласного департаменту соціального захисту Вікторія Рильська.

"Стосовно роботи дитячих пришкільних таборів я можу сказати одне – вже отримав дозвіл та працює пришкільний табір у м. Херсон у Таврійському ліцеї мистецтв. Три пришкільні табори Таврійської міської громади отримали дозвіл", - каже Ніна Левенець.

За словами заступниці начальника обласного управління освіти, коли отримають дозвіл інші заклади, не відомо, цьогоріч планувалося, що їх працюватиме 45. "Заборони на роботу пришкільних таборів не було. Порядок їх відкриття і організацію діяльності не скасовано. Перелік дозвільних документів на їх функціонування не скасовано. Все як було попередні роки", - говорить Ніна Левенець.

Аналогічна ситуація із відкриттям позаміських дитячих оздоровчих закладів. У департаменті соціального захисту кажуть, що працювати цього року вони будуть, але в якій кількості, остаточно не відомо.

"Це питання залежить від Держпродспоживслужби, яка надає дозвіл на відкриття всім дитячим закладам оздоровлення будь-якої форми власності. Вони видають спеціальну форму, яка підтверджує, що даний дитячий оздоровчий заклад має можливість відкритися і забезпечити безпечні умови перебування дитини в закладі, тільки тоді ми можемо констатувати, що цей заклад легітимно може здійснювати свою діяльність протягом оздоровчого періоду 2021 року", - розповідає Вікторія Рильська.

Наразі Держпродспоживслужба опрацьовує заявки від закладів. "Протягом минулого року під час карантинних заходів у нас дитячі позаміські оздоровчі заклади запрацювали тільки з 1 серпня, тобто протягом місяця вони мали можливість здійснювати і надати оздоровчі послуги", - каже Рильська.

За даними департаменту соціального захисту, минулого року працювали 14 дитячих закладів приватної форми власності. "Наразі ми можемо сказати, що 2 з них уже працюють – у Генічеському та Скадовському районах і ще 3 подали заявки на отримання дозволу. І зараз у зв’язку з погодою не всі відкриваються. Маємо надію, що не менше ніж минулого року, хоча у 19 працювали 24", - каже Вікторія Рильська.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон