У Херсонському держуніверситеті продовжують вакцинувати співробітників

ХДУ, вакцина, Співаковський
У Херсонському державному університеті стартувала друга хвиля вакцинації від COVID-19. Сьогодні, 2 червня, понад 100 викладачів та співробітників отримали дозу вакцини від компанії Pfizer/BioNTech.

Нагадаємо, що перша хвиля вакцинації співробітників ХДУ відбулася на початку травня.

Сьогодні щеплення представників університету проводиться відповідно до дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, згідно з якою працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.

До вакцинації долучився ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він наголошує, що незважаючи на безліч фейків, вакцинація – це особиста відповідальність кожної людини. В першу чергу, це необхідно для власного здоров’я і для безпеки оточуючих. «Важливо, що сьогодні усі члени колективу, які виявили бажання вакцинуватися, змогли це зробити. Щеплення проводиться в рамках державної програми для освітян. Тому ми точно знаємо, що держава піклується про нас», – зазначив ректор.

Також Олександр Співаковський висловив слова вдячності головній лікарці Херсонської міської лікарні ім.Є.Є.Карабелеша Аллі Малицькій, заступниці медичного директора з медичного обслуговування дорослого населення Ользі Керецман, завідувачці денного стаціонару поліклініки №1 Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є.Карабелеша Альоні Фучко.

Зазначимо, що з початку пандемії в університеті діють відповідні протиепідемічні заходи, введено масковий режим та дотримання соціальної дистанції. До того, ж частково переведено освітній процес у дистанційний формат. Однак вакцинація є одним з головних бар’єрів, який ми можемо поставити перед нашим організмом і коронавірусною інфекцією і, звісно, таким чином забезпечити в освітньому закладі безпечне середовище.

Щеплення здійснювали співробітники Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є.Карабелеша на базі медичного центру ХДУ. Зазначимо, що після вакцинації пацієнт півгодини знаходиться під наглядом лікаря або довіреної особи.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон