За звання кращих плавців змагалися студенти та ліцеїсти Херсонського університету

басейн,ХДУ, Співаковський
Сьогодні, 1 червня, вперше у басейні ХДУ відбувся турнір з плавання серед студентів Херсонського державного університету та учнів Академічного ліцею ім.О.В.Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ. Захід приурочили до Міжнародного дня захисту дітей.

Привітальним словом турнір відкрив ректор ХДУ Олександр Співаковський: «Ми – єдина родина, яка має спільні інтереси та історію співпраці, що починається з 1994 року. Наша філософія – підтримка молоді не лише в освітній та науковій діяльності, а й в особистісному розвитку, зокрема у спорті та популяризації здорового способу життя. Адже здорова людина – щаслива людина!».

До привітань долучилася директорка Академічного ліцею ім.О.В.Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ Галина Бібік, яка зазначила, що ліцей є невід’ємною частиною університету: «Цей турнір – підтвердження багаторічної плідної співпраці двох потужних навчальних закладів. Сподіваємося, що сьогоднішній заплив стане щорічним і сформує нову спільну традицію між ліцеєм та університетом».

Організаторами змагань виступили проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи ХДУ Сергій Кузнецов та факультет фізичного виховання та спорту під керівництвом декана Івана Глухова.

До складу суддівської колегії увійшли: керівник спортивного клубу ХДУ Дмитро Афанасьєв, в.о. завідувача кафедри теорії та методики фізичного виховання Олесь Пришва та доцент кафедри олімпійського та професійного спорту Олександр Еделєв.

До змагань долучилося 12 вихованців ліцею та 14 студентів нашого освітнього закладу. Учасники подолали олімпійську дистанцію 50 метрів вільним стилем.

За результатами запливу І місця серед студентів вибороли Гарі Ошурков та Анастасія Малиновська, а серед вихованців ліцею – Богдан Ястребов та Шанталь Бенюх-Комаровська.


Переможці спортивних змагань отримали почесні грамоти та медалі.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон