Херсонський державний університет впевнено тримає лідерство серед херсонських вишів

ХДУ, лідерство, Співаковський
Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021».

Згідно з рейтингом Херсонський державний університет посідає 62 місце! Це найкращий результат на Херсонщині, оскільки інші заклади вищої освіти зайняли позиції від 128 до 154.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначає, що даний результат – це заслуга всього колективу нашого університету, студентів та співробітників. «Позаду рік наполегливої, але досить результативної роботи всієї університетської спільноти в нових реаліях світової пандемії коронавірусної хвороби. Ми змогли не просто адаптуватися до нових умов змішаного й дистанційного навчання здобувачів вищої освіти, а й підвищити якість освітнього процесу. Продовжили модернізувати інфраструктуру, розпочали реалізовувати нові інноваційні й інвестиційні проєкти, підвищили якість представлення та популярність Херсонського державного університету в інтернет-просторі», – зазначив ректор.

При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні і світі, яка зазнає глибинних змін, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019.

Серед базових принципів визначення рейтингів університетів України – забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності і незалежності ранжування університетів, врахування всебічності і багатогранності діяльності ЗВО, пріоритетність євроінтеграційних процесів.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон