Ювілейний випускний в "Університеті третього віку"

ювілейний, університет третього віку
Кінець травня – час, коли в усіх навчальних закладах, від дитячого садочку до вишів, відбувається урочисте завершення навчального року. Не є виключенням і Університет третього віку – соціально – педагогічна послуга, запроваджена Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дніпровського району міста Херсонана базі бібліотеки - філії №9 Херсонської централізованої бібліотечної системи, що допомагає людям «золотого віку» у продовженні всебічного розвитку, реінтеграції до активного суспільного життя, адаптації до викликів бурхливої сучасності…

Випуск 2020-2021 навчального року – ювілейний, ДЕСЯТИЙ, зібрав на «студентську лаву» найбільшу за всі роки існування кількість учнів: 90 літніх людей (58 херсонців та 32 мешканців смт.Зеленівка), які попри всі вікові негаразди і хворі, відчувають потребу у нових знаннях і вміннях, спілкуванні з фахівцями і однолітками, спільній творчості і відпочинку.

А допомагають їм реалізувати це прагнення досвідчені педагоги, психологи, бібліотекари, майстри мистецтв, екскурсоводи. З вересня 2020 по травень 2021 відбулося 99 занять (198 учбових годин), найбільшим попитом (на замовлення студентів) користувалися знання з психології (74 години), літератури і літературної творчості (36 годин), зустрічі з видатними херсонцями, екскурсії історичними і літературними сторінками Херсону, музеями і концертними залами.

Серед випускників цього року – в минулому лікарів, педагогів, медичних сестер, бухгалтерів, працівниць відомих підприємств, організацій і закладів району і міста, є і свої «зірки»:

Людмила Олександрівна Кокіна, 1927 року народження - авторитет і гордість випуску! Поважний вік не заважає її соціальній активності, вона пише вірші і охоче читає їх своїм подругам по навчанню.

Кліменко Леонід Іванович (на жаль, єдиний чоловік на курсі)– кандидат технічних наук, доцент кафедри гідравліки Херсонського державного аграрного університету – надзвичайно активний студент, пише музику і вірші, автор поетичної збірки «Здійснюються мої мрії».

Надали допомогу в організації випускного заходу і прийшли привітати студентів Університету третього віку з завершенням навчання та вручити сертифікати випускників депутати місцевих рад Юрій Рожков, Тетяна Козирєва, Марія Дружинська, Анна Кузнєцова, Сергій Ярощук, голова Дніпровської районної ради ветеранів Олена Іванова, голова районної організації Червоного Хреста Людмила Чулкова, директорка бібліотеки-філії №9 Тетяна Пунтус. Музичною окрасою свята і завершальним акордом став виступ ансамблю народної пісні «Наша пісня» під керівництвом Павла Панченко.

Прес-служба виконавчого комітету
Дніпровської районної у м. Херсоні ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон