Херсонські школярі ознайомилися з історією ХДУ

школярі, ХДУ, історія
До Херсонського державного університету завітали учні 10-х класів загальноосвітньої школи № 52. Молодь ознайомилася з матеріально-технічною базою нашого освітнього закладу, його факультетами та історією.

Ініціатором й організатором профорієнтаційної зустрічі виступив народний зразковий музей історії ХДУ на чолі з керівницею Іриною Самсаковою. Вона провела школярам екскурсію, у ході якої коротко розповіла про кожен факультет, спеціальності, інфраструктуру, гуртожитки й те, чим пишається університет сьогодні.

Розпочалася екскурсія від пам’ятного каменя, встановленого на честь першого сторіччя Херсонського державного університету. Ірина Самсакова ознайомила школярів з барельєфами на будівлі головного корпусу, на яких представлені ректори, які розпочинали будівництво приміщень – Павло Єгорович Богданов і Євген Павлович Поліщук.

Не оминули увагою й меморіальний комплекс, що розташований на території університету. Ірина Самсакова розповіла про визначних постатей нашого освітнього закладу, які доклали значних зусиль для розбудови рідного університету. Адже історична пам'ять має передаватися із покоління в покоління.

Продовжилася екскурсія чудовим парковим містечком. Керівниця музею розповіла учням про кожен факультет, адже паркова зона поділена за локаціями.

«Перед приміщенням Приймальної комісії ви бачите арт-об’єкт. Розробкою ескізу та реалізацією творчого проєкту займалися студенти факультету культури і мистецтв. На жовто-блакитній бруківці, об’єднано атрибути рідного краю – південне небо та безмежні херсонські степи. Також молодь цього факультету оформила фортепіано, яке відтепер знаходиться у парковій зоні та уособлює музичну освіту, яку здобувають на факультеті культури і мистецтв», – розповіла Ірина Самсакова.

Під час екскурсії керівниця музею розповіла школярам про фребелівську піраміду. Це локація педагогічного факультету, де протягом багатьох років вивчають педагогічну систему німецького вченого Фрідріха Фребеля.

Також учні оглянули скіфський курган (факультет психології, історії та соціології), сучасний спортивний майданчик і, звісно, басейн (факультет фізичного виховання та спорту). Окремо зупинилася на локації факультету комп’ютерних наук, фізики та математики – смарт-дереві, де за допомогою сонячних батарей можна заряджати різноманітні гаджети.

Продовжилася зустріч у приміщенні народного зразкового музею історії, де школярі прослухали екскурсію про 103-річну історію університету, його сучасне життя і знаних випускників.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон