Педфак Херсонського держуніверситету відсвяткував ювілей

ХДУ, ювілей, практика
Цього тижня розпочалася щорічна навчальна практика з організації дозвілля дітей дошкільного та молодшого шкільного віку для студентів педагогічного факультету Херсонського державного університету. Вже 20 років молодь набуває необхідних професійних компетенцій у спортивно-оздоровчому таборі «Буревісник».

Не одне покоління студентів нашого освітнього закладу щорічно влітку проходить навчальну практику та оздоровлюється на базі спортивно-оздоровчого табору. Сьогодні «Буревісник» так само залишається важливою складовою інфраструктури Херсонського державного університету та однією з провідних баз практик.

Зазначимо, що 2021 рік став ювілейним для педагогічного факультету – 25 років навчальної практики.

З цієї нагоди до табору завітали ректор ХДУ Олександр Співаковський, проректори та декани.

«Майже всі, хто хоча б раз відвідав наш спортивно-оздоровчий табір стверджують, що це одні з найкращих спогадів про навчання в університеті. Сьогодні ми бачили наших творчих, згуртованих, талановитих студентів, які невдовзі працюватимуть вихователями й вчителями в освітніх закладах, впроваджуватимуть здобуті навички та знання на практиці. І тому завдання університету – докласти максимум зусиль, аби у молоді й надалі була можливість та місце, де вона могла б капіталізуватися. Адже створення умов для всебічного розвитку та відпочинку студентів – це інвестиція, яка обов’язково повернеться суспільству у майбутньому», – зазначив Олександр Співаковський.

За словами декана педагогічного факультету Любові Петухової, можливість проходити практику у неформальній атмосфері на узбережжі Чорного моря надає студентам можливість по-іншому сприймати професію педагога.

«25 років – доволі значний термін. За цей час програма практики змінювалася, але залишалося головне – людські цінності й навички, що формуються під час практики – любов один до одного, бажання бути найкращими, вміння працювати в команді й об’єднуватися заради спільної справи. Крім того, у рамках практики молодь опановує прийоми арт-терапії, які зможуть надалі впроваджувати у майбутній професійній діяльності», – розповідає Любов Петухова.

Практика проходить у формі гри, під час якої студенти набувають навичок роботи в колективі, отримують практичний досвід реалізації навчального та виховного процесу, вміння організовувати позашкільну роботу.

Без перебільшення дні, проведені у спортивно-оздоровчому таборі «Буревісник», залишають найкращі спогади й найяскравіші емоції про студентські роки. До речі, тут практикуються не тільки студенти педагогічного факультету, а й інших факультетів Херсонського державного університету!

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон