Для Херсона планують придбати 30 нових автобусів

автобуси, бюджетна комісія, Дмитрієв
Відповідне рішення прийнято вчора, 13 травня, на засіданні бюджетної комісії Херсонської міської ради, де розглядалися питання внесення змін до бюджету міської територіальної громади.

На засіданні постійної комісії Херсонської міської ради з питaнь фiнaнciв, плaнувaння бюджeту, iнвecтицiй, peгулятopнoї пoлiтики тa coцiaльнo-eкoнoмiчнoгo poзвитку було прийнято низку дуже важливих для міста питань, - прокоментував прийняті рішення голова комісії Андрій Дмитрієв:

- По-перше. Для забезпечення безперебійної роботи КП «Херсонелектротранс» було прийнято рішення про фінансування цього підприємства, що дасть змогу містянам й надалі продовжувати користуватися цим соціальним видом транспорту в повному обсязі.

По-друге. Нажаль, фінансовий ресурс бюджету обмежений і ми змушені приймати не дуже популярні рішення. Так, сьогодні виникла необхідність виділення 26 млн грн на погашення заборгованості у відсотках по кредиту для КП «Херсонтеплоенерго».

Така ситуація виникла тому, що, м’яко кажучи, кошти отримані за цим кредитом використовувалися попередньою владою неефективно, а про його погашення взагалі мови і не йшло.

Саме для її виправлення було запропоновано провести перерозподіл та зняти призначення з деяких статей видатків по департаменту міського господарства. Але кошти на департамент міського господарства обов’язково будуть повернені при розподілі перевиконання бюджету у липні місяці.

Наостанок про приємне! Членами комісії, одноголосно підтримано фінансування закупівлі 30 нових автобусів для потреб міста. І це питання буде запропоновано до розгляду депутатам міської ради під час найближчого пленарного засідання.

Рішення про придбання такої великої кількості комунального транспорту приймається вперше за багато років. Це дозволить забезпечити саме комунальним транспортом проблемні маршрути міста. Сподіваюсь, що в сесійній залі депутати будуть такими ж одностайними, - наголосив Андрій ДМИТРІЄВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон